mandag den 24. september 2012

Baby-formiddags-Power-naps og eftermiddags-krea

Denne formiddag har Prutfis kun power-nappet 20 minutter ad gangen. Heldigvis var faren også hjemme noget af tiden, så vi hyggede os rigtigt meget. Bagefter var jeg en tur til efter-fødselsgymnastik. Uden baby - igen. De tror jo efterhånden at jeg ikke har en baby, men bare har sneget mig med på holdet... NÅ NEJ, gylpe-pletterne på den ellers fine sorte trøje afslører mig i allerhøjeste grad.
Eftermiddagen blev brugt på at være krea - mens Prutfis to sig en lang skraber. Moren havde nemlig været så smart, at når Baby ikke kunne komme ud at sove, så måtte ude komme ind til Baby. dette i form af åbent vindue samt hue og handsker på Babyen. Så det blev til et par bukser til Prutfis (af et par af mine gamle bukser) og en trøje til Sveske (af en af mine gamle t-shirts).
Det var min første ribrouleau kant. Der er ribrouleau i halsudskæringen og i bunden af trøjen. I ærmerne er der almindelig ribkant. Det gik fint med ribrouleau'en. Måske den bliver helt perfekt med et par forsøg mere. Men at jeg har holdt mig fra den, fordi jeg var bange for at jeg ikke kunne. DET havde jeg ikke behøvet. Så nu skal jeg helt sikkert lave flere trøjer/kjoler!!!

søndag den 23. september 2012

Ahh

Søndag har budt på masser af sol og dejligt vejr - dog koldt i skyggen, en tur i zoo - vi så endda dovendyret i dag (!), fodring af girafferne, en snottet og lidt pylret lille Prutfis. Og ellers bare hygge og søndag. Og så selvfølgelig Forbrydelsen III...





lørdag den 22. september 2012

3 mere

og de små babyer er endnu ikke født

JEG NÅEDE DET  ;-)

(men nu går der altså også lige lidt tid inden det er bolde jeg kaster mig over igen...)


Rugbrødsmuffins - uhm, jeg er solgt

I dag har bare været en hyggedag hjemme - alle 4. Og selvom solen kun kiggede frem indimellem, og dagen bød mest på regn, så har vi stor-hygget os. Sveske og jeg har bagt rugbrødsmuffins - med masser af tørret frugt og kerner. Og MUMS, de var så gode! Jeg tror jeg kunne have spist dem alle uden at blinke... men planen var at de skulle i fryseren, parat til madpakken.
Jeg brugte denne opskrift (jeg har lånt den hos AMA, men lavet lidt om på den selv - så der var plads til flere dejlige ting...): Ingredienser: 250 g skårne rugkerner 1,5 dl kogende vand 3 dl græsk yoghurt (skulle have været kærnemælk...men det havde vi ikke lige) 25 g gær 2 dl vand 1 tsk salt 50 g flydende margarine 150 g rugmel 100 g hvedemel en håndfuld abrikoser, hakkede en håndfuld mandler, hakkede en håndfuld rosiner en håndfuld sesamfrø en håndfuld hørfrø en håndfuld solsikkekerner 2 små stykker chokolade, hakket (desværre havde vi ikke mere...men så går det nok også til vuggestuen, når man næsten ikke opdager chokoladen) DAGEN FØR: Rugkerner, vand og yoghurt/kærnemælk blandes sammen og stilles natten over på køkkenbordet (jeg stillede det i køleskabet da jeg gik i seng) BAGE-DAGEN: Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt salt, rugkerneblandingen, flydende margarine samt rugmel og rør det godt sammen. Tilsæt tørret frugt og kerner. Rør hvedemel og græskarkerner i, og fordel den lidt klistrede dej i smurte muffinforme, (Fyld kun dejen 2/3 op i formen). Lad dem hæve 1 time. Bag dem ca. 45 min. ved 160°C (alm. ovnvarme) og afkøl på rist.
Og de smagte FANTASTISK!!! med smør. Bagefter gik vi en tur ned og fodrede ænder - vi trodsede vinden. Lille prutfis sad i selen hos mig, og kæmpede lidt med blæsten, men sad og hyggede sig og endte med at falde i søvn.
Sveske på løbecyklen
Faren med kaffekopperne

onsdag den 19. september 2012

Hverdagen har ramt os

Med et brag!
Specielt vuggestue-barnet er ramt af hverdagen. Vi er trætte og det skyldes nok en blanding af efterårsstemning og post-ferie-mode.
Vi havde en helt fantastisk ferie - jeg lavet lige et billede-spam-indlæg snart.

Og når nu hverdagen er hård, så er det skønt at slappe lidt af til Peter PlysJuleferien (julen er jo på vej med hastige skridt...eller noget) sammen med lillebror i ulvetimen.



søndag den 2. september 2012

Oppakning

Når man har en lille bil, så må man pakke tæt. Og man må finde sig i at have en cykel mellem benene.


Maske-markering

Jeg et ved at strikke en lille cardigan til Prutfis af noget sort bomuldsgarn, som jeg har haft liggende et stykke tid.
Men når jeg sidder her i sofaen i tusmørket, så er det rimelig svært at se strukturen helt tydeligt i det sorte garn. Så for at lave raglan-ærmerne måtte jeg hele tiden flytte strikketøjet op i lyset for at se præcis hvor indtagningen skulle være.

Indtil jeg fik den idé, at jeg da bare kunne bruge noget lyserødt garn og lave 4 maske-markører. (altså selve en maske-markør er jo ikke min idé, men at bruge almindeligt garn i anden farve er da næsten for let  ;-)... Men det virker)

Garn-lykkerne sættes simpelthen bare på pinden som man strikker over på, og flyttes efterfølgende for hver pind man strikker. Jeg har sat dem mellem de midterste to masker i raglan-indtagningen.
Det hjalp!



lørdag den 1. september 2012

Wow, lækkert jersey!!!

Line/Xo Ein Ding har gang i en fed give-away, hvis man er til syning. Det er jeg (når der er tid til det). Præmien er vildt fed, og jeg håber jeg bliver en heldig vinder (kryds, kryds, krydser alt hvad jeg har)...!
Tjek det ud!!!