mandag den 26. maj 2014

#lilledejligedreng

Jeg havde egentlig planlagt, at jeg i dag ville lave et indlæg om Prutfisens 2 års fødselsdag.
I stedet kommer det til at handle om en noget anderledes hverdagseftermiddag...

En lille halv time inden jeg havde planlagt at afslutte arbejdet, kom min veninde og kollega og sagde, at min mand havde ringet til hende. Vuggestuen havde ringet til ham og sagt, at Prutfis havde øjenbetændelse. Min mand er på "overlevelsestur" med sit arbejde, og kommer først hjem i morgen - så det var selvfølgelig mig, der skulle ned og hente ham (og jeg var jo næsten også på vej).
"Nogen" havde også ringet til mig med hemmeligt nummer, men jeg havde haft en travl dag, så jeg havde ikke nået at reagere på det. Det var så også vuggestuen.

Jeg fik pakket sammen og cyklede ned til vuggestuen/børnehaven. Den lille dreng havde fået et tydeligt irriteret og rødt øje. I nogle dage har han haft snot-øjne, men der har slet ikke været optræk til betændelse. Men der var ingen tvivl nu.

SÅ startede jagten på salve til det betændte øje:
Vores egen læge havde lukket telefonen, lægevagten åbnede først kl 16, og akutlægen ville ikke udskrive en recept til mig. Så jeg måtte vente til kl 16, og fik så en recept fra lægevagten. Vi cyklede til nærmeste apotek og stod i kø i et kvarter - men med to søde børn, der affandt sig med situationen. Prutfis fik endda set både knallerter, motorcykler, ambulance og busser, og så var dagen reddet. Da det blev vores tur, sagde damen så, at det var et apoteksudsalg, og at hun ikke kunne udlevere salven. ARRRGHHH!!!
 Jeg besluttede mig for at køre til nærmeste apotek - i butikscentret, så vi fik klaret indkøb af salve, aftensmad (hotdogs) og dessert (is). Og desuden tusset lidt rundt og kigget på butikker.


Da vi kom hjem rundede ungerne lige sandkassen, og så var det ellers op og få nattøj på, se Jake og ønskeøens pirater (mens vi børster tænder) og så ellers i seng. Jeg nåede lige at læse et par sider Emil fra Lønneberg for Sveske. Det er simpelthen bare så hyggeligt, og hun ELSKER det!

Det var ikke lige sådan jeg havde håbet vi skulle bruge denne solrige eftermiddag - men det er jo ikke alt, man selv kan planlægge...

Aftenen bød lige på lidt strikkeri, computer/blogs og tv (Kurs mod fjerne kyster).


Og nu er jeg så træt!!! Jeg skal lige se om jeg kan putte en klat salve i øjet på min lille dreng mens han sover, for han blev noget ked af det, da jeg skulle putte det i inden han skulle sove.

Det er meget, meget sjældent vi er blevet ringet efter, fordi vores børn har været syge, så derfor blev denne eftermiddag også ekstra særlig. Jeg ved at andre familier er meget hårdere ramt end vi er. Men den jagt efter salve byen rundt på cykel tog lige de sidste kræfter fra mig... 
Godnat ;o) 
 

4 kommentarer:

  1. Åh øv, hvor træls :'( Jeg kan lige forestille mig, hvordan du har set ud i hovedet, da du fik at vide, at du ikke kunne få den der! Men alligevel lyder det nu som om det (endte med) at blive en hyggelig tur. Jeg elsker, når ingen venter os hjemme, og vi bare kan være på tur uden at kigge på klokken undtagen pga. sengetid ;) Men at blive ringet efter er bare IKKE sjovt! Uanset hvad. For den skræk, der sidder i kroppen, inden de siger, hvad det er for, er SÅ ubehagelig! Har heller ikke prøvet det ret tit - måske 3-4 gange maks. i løbet af de knap 4 år, vi har haft børn i pasning.
    Jeg håber, den lille Prutfis' øje snart er i bedring (ja, øjendråber er sgu ikke nemme at få i dem!), og at du får en god og rolig nattesøvn oven på en (lidt for) begivenhedsrig dag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg var mildest talt rigtig utilfreds, da damen sagde; "og det forventer du jeg kan udlevere??... Det er et apoteksudsalg det her! "
      Men ja, det blev en fin tur. Det er bare lidt risky at cykle så relativt langt med to trætte børn så sent. Men det gik :-)
      Han har meget feber i dag, så han er desværre ikke ovre hverken øje eller anden (forbandede)sygdom...

      Slet
  2. Åh, hvor synd for jer:-( Og jeg forstår overhovedet ikke pointen med det der apoteksudsalg! har oplevet noget i samme stil og blev virkelig også godt gal i skralden, når man står der med syge børn efter at have ventet i kø længe. Men godt at det hele endte ok, og jeg håber han er i bedring. kh Ingrid

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg fatter dem slet ikke ;-) men nu ved jeg det i hvert fald til en eventuel anden gang.
      Heldigvis hyggede de sig meget godt med hotdogs og is til aftensmad ;-) og han er nu frisk og sit glade jeg igen.

      Slet