lørdag den 30. august 2014

12 MOK - update på Swallow

Ja, hverdagen har virkelig indhentet os. Arbejde, institutioner og logistik. Som I jo sikkert kender alt til også.


MEN jeg har strikket sidste maske på min Swallow!!! Nu mangler jeg bare montering og hæftning af ender. Jeg prøver lige at tage mig sammen til det...
Men jeg glæder mig så meget til at tage den i brug - og krydser fingre for, at jeg ikke synes den er alt for kort.



lørdag den 23. august 2014

Hverdagen ræser af sted... igen

Ja, her er hverdagen i gang for fuld skrue. Logistik og madpakker, tidlige morgener og sene aftner. Men heldigvis også masser af kys og kram - og for det meste også tid til voksen-tv-(strikke)-hygge i sofaen om aftenen.

 - Så pyt med at vi er blevet alt, alt for dårlige til at gå i seng, og derfor langt fra sover 8 timer hver nat. Vi klarer den.

Weekenden startede allerede torsdag aften med en febervarm dreng, der endte med feberkramper kl 2 natten til fredag. Så jeg var en tur hos vagtlægen med ham, men da vi havde prøvet det før med Sveske (da hun var 1,5 år) og Prutfis var vågen og snakkede om biler hele vejen til Lægevagten, tog vi det roligt og blev sendt hjem i seng igen.
Mere logistik for at få fredagen til at hænge sammen, forældre, der arbejder på skift og er hjemme ved syge børn på skift. You know the rythm, I guess!!

Desværre fik han endnu et krampeanfald tidlig eftermiddag fredag, så jeg var på modtagelsen og børneafdelingen hele fredag eftermiddag med en meget træt, varm og slatten dreng.

Sådan sad vi 2 timer på en stol, inden vi kom over på børneafdelingen. 

Ind i mellem vågnede han og var forholdsvis frisk, og spiste en pakke rosiner eller et halvt æble, og så var han parart til at sove videre. Mellem de forskellige undersøgelser - som han virkelig tog pænt.

Lægen gav en is - som kun blev næsten spist. 

Vi kom hjem fredag aften, og det er gået meget bedre siden. Feberen er ikke helt væk, men han er mere sig selv. Back to (næsten) normal, og kan endda blive temmelig hidsig over selv de mindste ting.

Hjemme igen og næsten frisk. 

Vi er alle samlet hjemme nu, og resten af weekenden håber vi på at kunne tilbringe sammen alle 4 og uden feber og kramper.

Mandag ligger jo og lurer, og så starter den hektiske hverdag forfra. Møllehjulet med alle gentagelserne. Rytmer, som til tiden kan give en følelsen af kun at være med, ikke spille hovedrollen og bestemme vejen selv. Men som heldigvis også bringer en masse dejlige gentagelser, gode stunder, luft under alles vinger, hyggelige eftermiddage og perspektiv til weekenderne, så de skattes og værdsættes om muligt endnu højere.

Hverdagen - den er jo trods alt i overtal, og vi kan faktisk godt li den. For det meste.

onsdag den 20. august 2014

Enorm hyggelig tøsehyggedag

I går godt Sveske og jeg en omsorgsdag. En hel fridag, bare os to.

Det var SÅ hyggeligt. Jeg elsker at have tid til ét barn. Så oplever jeg en helt anden nærhed og ro - fra både voksen og barn.


Vi havde en rigtig hyggelig formiddag med tegning, stofklipning og opgavebog. Hun er lige som sin mor, der elskede den slags små opgaver (find 5 fejl, find to ens, hvor mange er der af...)


Og dagens højdepunkt var pakning af slikpose inden biograftur.


Det var så hyggeligt. Hun var helt optaget af både slikpose, popcorn og ikke mindst filmen, Klokkeblomst og Piratfeen.
Og på vej hjem var vi et smut forbi stofbutikken efter knapper til en cardigan (som snarest kommer på bloggen). Hun ELSKER at finde fine knapper, så vi havde aftalt, at hun selv måtte vælge (med kyndig vejledning, selvfølgelig...)  I butikken forelskede Sveske sig desuden i et pallietbånd. Og vi kunne selvfølgelig ikke forlade butikken uden.

Så det blev tryllet om til en helt simpel nederdel, da begge unger sov.


Selvom hun var noget bekymret for, om blomstret og pallietter kan holde til vask (??), så kom den på med det samme i morges (og jeg måtte love, at den ikke skal vaskes i aften).

Det var en fantastisk dag! Jeg kan godt li mit arbejde, men jeg ELSKER den her slags hyggelige fridage!

fredag den 15. august 2014

Sommerferie 2014 - på ski

Vi har haft en skøn sommerferie i år. Jeg elsker at komme helt ned i gear og bare være til. Som de fleste af jer sikkert ;o)
I år tog vi allerede af sted på ferie om aftenen, på den sidste dag jeg var på arbejde. Det var ikke helt optimalt synes jeg. Selvfølgelig bruges ferien lige fra start, men jeg synes faktisk, at det havde været lidt stressende at få pakket alle sagerne og få lukket arbejdet ned til ferie på én gang.

Til gengæld ELSKER jeg virkelig at sætte mig ind i en godt pakket bil, og så bare være af sted!!!

Vi puttede begge børn og faren, pakkede de sidste ting i bilen og så satte jeg mig en time foran fjernsynet med strikketøjet, inden vi hoppede i bilen og kørte hele natten.

Næste morgen ankom vi til Tux i Østrig, hvor vi havde lejet en lejlighed. Sommerferien startede med 3 dage på ski i Hintertux. Min mand er VILD med at stå på snowboard - så egentlig er det underligt, at han ikke tidligere har fået den idé, at man kan stå på ski om sommeren. På en gletsjer.




Det var virkelig tre fantastiske dage. Specielt nu, hvor jeg tænker tilbage på dem.


Ok, jeg kan godt huske, at da vi stod midt i dem, var der meget moslen med flere lag tøj end vi lige havde vænnet os til. Mere trætte og utidige børn, der tiggede om slik i gondolerne. Flere trætte ben, der ikke engang kunne bære en pige på 4 eller en dreng på 2. Flere forældre, der måtte bære op til 3 par ski og et snowboard og måske også lige et barn. En enkelt dreng, der ikke fik sovet til middag, og derfor faldt i søvn med ski på fødderne liggende i sin mors favn på vej ned af en rød piste.

 Og så tog vi to lige en lille sovepause, mens de andre tog en tur ned ad pisten.

Man skal virkelig VILLE det, for at hive 2 børn med på ski. Og det vil vi også GERNE. Og Sveske er ved at have den alder (og erfaring med ski), at hun også gerne vil. Hun står selv og har balancen på skiene (det er Prutfis ikke stærk nok i benene til at kunne endnu) i selen foran os - og så står hun ellers der og synger.


Til slut får I lige en omgang billed-spam fra sommer-skiferien









Hvis du også er VILD med snowboard og ski, kan jeg kun på det varmeste anbefale en sommer-skitur!!! Der er smukt - også nedenfor gletsjeren!



torsdag den 14. august 2014

Rar raglan til mig

Denne her trøje har været i mit hoved rigtig længe!!



Og nu ligger den også snart i mit klædeskab klar til brug. Til mig. Syet af mig selv, til mig SELV!!

Den mangler bare lige kanterne, men jeg kunne ikke vente med at vise den frem. Tænk, at jeg nu kan sy til mig selv! Jeg er allerede vild med den.
Den er syet efter dette Lane Raglan mønster. Og det er bestemt ikke sidste gang jeg syr den!

Jeg har tapet mønster sammen, klippet stof og syet trøjen sammen her til aften. En trøje på en aften. Ganske fantastisk, simpelthen.

Den er syet af to af mine aflagte t-shirts - den ene er en kjole, som jeg brugte, da jeg var gravid - samt en rest brunt stof, som jeg har syet bukser til Prutfisen af, da han var helt lille.


Jeg ville egentlig have haft trøjen med i Christinas genbrugstema, men det var lige gået forbi min næse, at det sluttede i dag. 

Jeg er så tilfreds med den trøje - selvom den ikke engang er helt færdig...!

mandag den 11. august 2014

Jeg mangler garn

- helt seriøst, gør man ikke altid det lidt??

Og nu kan man faktisk hos den Lilla Elefant vinde for 300kr garn hos Rito.dk


Jeg skal i hvert fald deltage. Måske vil du også være med?

torsdag den 7. august 2014

Bella Cardigan - 12MOK juli

Jeg bliver lige nødt til at vise denne Bella Cardigan, som jeg strikkede i juli.



Den var færdig i slutningen af juli, men da den skulle sendes til min venindes datter, kunne den ikke komme på bloggen før.
Den er strikket på pind 3 i Rasmillas luksusgarn, og er virkelig bare blevet så let, blød og lækker. Den færdige trøje i størrelse ca 1-2 år vejer kun 71g, så faktisk er det en ret billig trøje at strikke.

Det er første gang jeg har fået lavet en vellykket strikket forkant, og det er jeg ret godt tilfreds med.




Jeg må dog have investeret i en hakkenål til knitpro - eller rettere ønsket mig en - for det var lidt besværligt at samle masker op med hæklenål og flytte over til strikkepinden bagefter.
Jeg er jo hoppet på Astrids købe-stop, så indtil videre går det med strikkepinde og hæklenål.

Jeg har en cardigan til Sveske liggende, der også kun mangler kanter. Jeg håber jeg kan tage mig sammen til det i weekenden. Og så er det vist også rigeligt med glatstrikning lige foreløbigt.

mandag den 4. august 2014

Poser af stof til garn, legetøj og andre hemmeligheder

For længe siden syede min dygtige og meget kreative farmor et strikketøjsnet til min mor, min faster og min tante.


Da min mor ikke længere kunne strikke, og jeg var begyndt, fik jeg denne fine pose, som jeg flittigt har brugt til mit strikketøj på farten.
Nu har jeg lavet de små "tasker" til strikke- og hækletøjet. De er gode til formålet. Men farmors pose bliver stadig brugt også.

I en af garnskufferne faldt jeg i går over plastikposen med bomuldsgarn. Jeg blev ret træt af at se på den pose, så derfor fik jeg syet to af disse stofposer i går.


En til alle mine rester af bomuldsgarn, og en til Sveske, som jeg tænker hun kan bruge til legetøj eller andre hemmeligheder.

Poserne er super lette at lave. Det er bare et langt stykke stof med løbegang i begge ender, der er syet sammen i siderne.

Det ser nu noget pænere ud nede i skuffen med garn. Posen er syet i lyst stof, så det forhåbentligt ikke er så besværligt at finde præcis den farve jeg mangler.

lørdag den 2. august 2014

Krimi på film

Inden sommerferien blev vi færdige med vores aftenhygge-slappe-af-tv-serie. Vi så aller først Breaking Bad, som vi begge var helt vilde med. Specielt efter vi rigtigt var kommet ind i serien efter ca 2,5 sæson... Derefter så vi Sons of Anarchy. Den var også god, men slutningen var så forfærdelig, at den sad i mig - på den ubehagelige måde - i flere dage efterfølgende. Når manden ikke er hjemme ser jeg Orange is the New Black. Men vi løb ligesom tør for fælles tv-serie. Lidt planlagt, for vi vil også gerne sidde ude og nyde de varme, lyse aftner, når de nu endelig er her.



Efter vi kom hjem fra ferie, og jeg begyndte på arbejdet, har vi set film de sidste 3 aftner. Og selvfølgelig blev der strikket imens.


Vi havde optaget nogle, som vi ellers ikke har haft tid til at se. 3 krimier blev det til. Alle 3 anbefalelsesværdige.

Den som dræber - fortidens skygge
- Filmen i forlængelse af tv-serien, som vi også var vilde med. Dog sad jeg mere med hjertet i halsen da vi så serien.

Headhunterne (efter bogen af Jo Nesbø). Jeg har længe gerne ville læse hans bøger. Det vil jeg stadig gerne. Filmen var god, men måske ødelægger det læseoplevelsen lidt. Det må jeg tage med.

Hypnotisøren (efter bogen af Lars Kedler). Jeg har læst denne bog. For længe siden. Og jeg er ikke så god til at huske alle de forskellige krimier fra hinanden (men jeg hygger mig mens jeg læser). Denne huskede jeg dog, for den var ret uhyggelig. Selv faren synes den var ret så uhyggelig. Jeg kan desværre ikke huske hvor meget den afviger fra bogen.

I aften skal vi have gode venner på besøg, så det bliver det snak i stedet for tv. Herligt.

Og så glæder jeg mig til efterårets tv-serier. Jeg er så vild med søndagsserie konceptet!

Hvad ser I for tiden? Hvis I overhovedet sidder inde her i sommeren...