onsdag den 11. juni 2014

Rajas lyserøde raglan - 12MOK maj

Jeg er blevet færdig med 12MOK maj. Den lyserøde Rajas raglan til Sveske.


Den er blevet liiige stor nok til hende, men jeg håber at den passer perfekt til efteråret. Ellers passer den nok næste efterår. Så må den bare ligge i skuffen og vente. Det lækre Drops Merino garn er blevet så blødt, men det er også en tung trøje, og jeg er bange for et det er sådan en, der suger alt vand til sig hvis det regner. Jeg han faktisk bedre li den anden udgave af Rajas raglan, som jeg strikkede til lillebroren i Alpaca Silk. Den er mere let i det, og rigtig lækker blød. Jeg tror jeg må lave en i str 4 år i Alpaca Silk også...kan man have for mange strikketrøjer? Nej, vel?

Jeg skyllede først denne trøje op i hånden, men så blev den så stor og ubrugelig, så jeg tog chancen og puttede den i maskinen på 40 grader. Det klarede den fint, og den holder faconen og formen så fint. Hvad er jeres erfaringer med at vaske strikkede trøjer? Jeg synes altid at det er lidt svært at vurdere om de kan holde til 40 eller 30 grader, eller om de kun kan vaskes i hånden. Denne gang kunne den ikke bruges efter kun at være vasket i hånden, så det var enten at tage chancen, eller ende med en ubrugelig trøje.


Lillebroren sneg sig lige med på et par billeder under fotoseancen. De blev lokket med godter, og så gik det jo fint. Desværre kan man kun smile på ret uflaterende og mystiske måder, når man lige er blevet 4 år...

4 kommentarer:

 1. Fin trøje og hellere for stor end for lille :)
  Jeg fik engang at vide i en garnforretning, at man altid skulle vaske drops garner i maskinen, hvis det stod på bandarolen at man kunne - jeg vasker for det meste i hånden, det føler jeg er mest sikkert, men man burde jo smide det i maskinen og jeg har faktisk et program der er beregnet til det samme og man kan jo nøjes med 30 grader selvom, der står 40 på bandarolen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, hun skal jo heller ikke bruge den hen over sommeren, så jeg håber den passer til efteråret.
   Tak for tips til vask. Jeg synes i hvert fald, at denne (tykke) trøje blev bedst efter vask i maskinen.

   Slet
 2. Hvor er den fin, og hvor er hun sød i den. Og ja, det er så sjovt, hvordan de agerer omkring det her med fotografering:-) Her lokkes der også ofte med godter for at få taget billeder:-D Jeg vasker næsten altid hjemmestrik i maskinen på uldprogrammet med koldt vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ingrid!
   Det er utroligt med de der anstrengte smil - de kommer kun til ære for kameraet ;-)
   Jeg skal have undersøgt om min vaskemaskine har et rigtigt uldprogram,for jeg har desværre været udsat for, at jeg kom til at filte en fin trøje, som farmor havde strikket til min datter. Ups!

   Slet